marți, 17 mai 2016

Bradet-deal Predelut-Vama Buzaului,14 mai 2016.

Am plecat din Brasov cu Viorica si Marius spre Intorsura Buzaului catre pranz sa culegem leurda de pe dealul Predelut situat intre Teliu si Bradet ,deal ce delimiteaza judetul Brasov de Covasna.Aici am oprit pe DN10 in poza de mai jos si am coborat in  vale unde  am adunat leurda.Am urcat si parcurs Predelutul dincolo de antene pana sub un varf de padure.Apoi ne-am indreptat spre Vama Buzaului la Cascada Urlatoarea unde nici bine n-am apucat sa facem cateva poze si s-a pornit o ploaie torentiala si am fost nevoiti sa plecam spre casa.Cat ne-am plimbat noi pe deal norii se adunau din toate partile,batea vantul tare iar in departare spre Penteleu si Prejmer ploua torential iar pana am ajuns la Vama Buzaului ploaia s-a generalizat in toata zona.Oricum tinand cont de zilele lui mai foarte capricioase am reusit sa facem o frumoasa plimbare !

 Dealul Predelut.
 Orchis morio.
 Aici intram in jud.Covasna (Intorsura Buzaului).
 Lasam masina langa DN10 ,noi urcam pe dealul Predelut.
 Vedere spre Ghilcos ce apartine de Floroaia (Intorsura Buzaului).
 Prelungirea Ghilcosului.

 Satul Bradet din Intorsura Buzaului iar in departare muntii Siriului.
 Muntii Siriului si Malaia in departare si satul Bradet.Intre ele ,culmi cu imense paduri de fag si brad ce apartin in mare parte com.Sita Buzaului,Jud.Covasna.Mentionez ca in centrul pozei intre culmile impadurile pe o vale se afla casa parintesca.
 Culmea Malaia in departare.Fanetele Bradetului si culmea impadurita, la baza carei se afla Rezervatia de zimbrii de la Acris .Dincolo de aceasta padure e casa parintesca.
 In dreapta satul Buzaiel,in departare muntii Tatarului.
 Satul Bradet din Intorsura Buzaului.
 Vedere spre varful Penteleu.
 Predelutul traversat de DN10 langa casuta si Ghilcosul .
 Vedere spre Teliu (Poiana Florilor)jud.Brasov.
 Intorsura Buzaului.
 Intorsura Buzaului si Carpatii de Curbura in departare  culminand cu vf.Penteleu.

 Intorsura Buzaului si vf.Penteleu in centrul imaginii in departare.
 Vedere de sus spre antenele pe langa care am trecut.
 Intorsura Buzaului si o parte a com.Barcani.
 Peste dealuri se vad casele din Almas com.Barcani.Acolo m-am nascut si am trait primii 12 ani ai mei;copilarie ca-n basme ,in mijlocul naturii ,ce-mi umple inima de emotie cand ma gandesc la acele vremuri.


 Bradet si Crivina din Intorsura Buzaului.

 Manastirea din Sita Buzaului,sus pe deal.


 Vedere spre Teliu si Prejmer unde ploua torential.


 Ne intorcem la masina si coboram spre Bradet.Vremea e inca buna ,aici.
 Ajungem la Cascada Urlatoarea din Vama Buzaului.Am pierdut ceva timp trecand de ea pe vale in sus si facand fotografii aici, asa ca la coborare la cascada mare ne-a prins ploaia.





Un comentariu:

  1. DA, AM FOST DE MULTE ORI PE GHILCOS CU TATAL MEU, IUGA IRIMIE DIN FLOROAIA MARE LA VANATOARE , LA MISTRETI SI CAPRIOARE SI AM MINCAT MULTA CARNE DE VANAT DE ACOLO SI IN SCRADOASA, TOT LA VANATOARE CU IONICA VLASCEAN SI GHITA GHIRAIAS CELE MAI FRUMOASE AMINTIRI. TATA NU AVEA NEVOIE DE GPS CUNOSTEA LOCURILE SI NOAPTEA PE INTUNERIC SUNT MANDRU DE EL

    RăspundețiȘtergere

Pe Lempes,18.03.2024

 Azi am urcat pe Lempes sa caut urzici.A venit si Viorica mai in urma mea,ne-am intalnit la releu.Am cules urzici apoi am coborat in viteza ...